fbpx

De schakel

tussen werk en werknemer

Ik zou als WSP de werkzoekenden arbeidskansen willen bieden

Wat is het doel van GEJA?

GEJA doet méér dan simpelweg de invulling van de Social Return

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een populaire term. Niet in de laatste plaats omdat MVO tegenwoordig ook beloond wordt. In de aanbestedingsfase van grote bouw- en infraprojecten levert dit steeds vaker concreet voordeel op voor de aannemer. GEJA Werkprojecten doet niet anders dan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zij wil mensen met een arbeidsachterstand een kans geven op de arbeidsmarkt.
GEJA neemt zelf mensen vanuit een uitkeringssituatie in dienst en detacheert hen aan diverse grote bouw- en infrabedrijven. Sinds de start in 2001 onderneemt GEJA met een missie.
De missie van GEJA is als volgt samen te vatten:
“Het bieden van werk aan mensen met een arbeidsachterstand en bijdragen aan een duurzame uitstroom naar regulier werk.” Om dit te realiseren zijn ook begeleiding, scholing en nazorg erg belangrijk.

Alles op een rijtje

          Waarom GEJA MVO waardig is

%

Betrouwbaar

Jaar ervaring

%

Duurzame uitstroom naar werk

Persoonlijke Begeleiding

Mensen met een arbeidsachterstand hebben vaak extra begeleiding nodig na het vinden van werk. Ten eerste Soms zijn er problemen in de privésfeer die opgelost moeten worden om een terugval in werkloosheid te voorkomen. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld schuldenproblematiek of het organiseren van kinderopvang.

Scholing

Er is vaak een kenniskloof tussen de werkzoekende enerzijds, en de arbeidsmarkt anderzijds. GEJA wil haar werknemers helpen om tijdens hun dienstverband cursussen te volgen binnen of buiten hun vakgebied. Ook worden er diverse instrumenten ingezet (o.a. een Persoonlijk Ontwikkelingsplan of POP) om in kaart te brengen welk vakgebied hij/zij geïnteresseerd is waarin de werknemer zich nog verder wil ontwikkelen. Uit de POP kan ook een specifieke scholingsbehoefte naar voren komen.

Nazorg

Aan het eind van het dienstverband bij GEJA is het niet de bedoeling dat een werknemer zonder werk komt te zitten. Daarom wordt al in de laatste fase van het dienstverband gestart met een nazorgtraject. Waar nodig ondersteunt GEJA in het updaten van CV’s, het opstellen van een aanbevelingsbrief en het afgeven van een getuigschrift. Bovendien wordt de werknemer gestimuleerd om na te denken over hun carrière “na GEJA” en actief te solliciteren. Tenslotte komt het ook geregeld voor dat werknemers van GEJA kosteloos overgenomen worden door de bedrijven waar zij gedetacheerd werden.

Onze Werkwijze

Onze succesvolle methode om Social Return te laten slagen

1

U zit in de aanbestedingsfase van een opdracht met Social Return.
Hier schuift GEJA bij u aan.

2

U heeft de aanbesteding gewonnen en we gaan samen het Social Return plan uitwerken.

3

GEJA gaat op zoek naar geschikte kandidaten.

4

Kandidaten worden voorgesteld en gaan aan de slag.

5

GEJA neemt de kandidaten in dienst en verzorgt de begeleiding.

6

GEJA rapporteert periodiek de uren en bedragen die u in Social Return investeert.

Voorbeelden uit de praktijk

De finish in zicht bij Metro aan Zee

In 2021 begonnen de voorbereidingen van de Hoekse lijn te “Hoek van Holland Strand”. In de zomer van 2022 hoopt men dit project te kunnen voltooien. De combinatie Boskalis Swietelsky heeft dit project aangenomen. Er werken veel mensen aan dit project, waaronder van...

Lees meer

Op bezoek bij medewerker Ben

Dag in dag uit is Ben hard aan het werk. Hij werkt bij het project: “Metro aan Zee, Hoekse Lijn”. Ben wil ons graag vertellen wat hij doet en wat hij van het werk vindt.   Tegel voor tegel werkt Ben aan het project in Hoek van Holland. Hij vertelt dat hij vanaf...

Lees meer

Van schoolverlater tot vakman – dankzij GEJA

Er is weer een week hard gewerkt aan een woontoren op het terrein van de Floriade in Almere. Ook voor Tom zit de werkweek erop. Sterker nog: zijn dienstverband bij GEJA zit erop. Na een succesvol jaar hard werken treedt hij officieel in dienst bij Dura Vermeer. Een feestelijk moment!

Lees meer

BBL-1

Na een jaar leren & werken heeft onze medewerker Kifle Mengesteab zijn BBL-1 praktijkdiploma op zak.Kifle volgde 1 dag per week de Beroeps Begeleidende Leerweg en werkt daarnaast via GEJA bij Max Bögl. Als erkend leerbedrijf heeft hij het vak goed in de praktijk...

Lees meer

Social Return Zeesluis succesvol

OpenIJ heeft op het project Zeesluis IJmuiden de Social Return-verplichting ruim binnen de gestelde termijn ingevuld. Mede door de inzet van GEJA is dit succesvol verlopen. Sinds 2015 hebben wij o.a. een werkplekbeheerder, chauffeur, receptionistes,...

Lees meer

Deze kansen werden gepakt door ons actuele vacatureaanbod

GEJA werkt samen met onder andere:

Samenwerken met GEJA?

Wilt u samen met GEJA arbeidskansen creëren, neem dan direct contact met ons op.