Maandag 27 mei jl. hebben 5 deelnemers van het GEJA werktraject praktijkexamen, stellen van profielen voor metselwerk,  gedaan op de bouwlocatie van Open IJ te IJmuiden.

De deelnemers hebben via GEJA op diverse werkplekken ervaring opgedaan in de bouwsector. Naast deze werkzaamheden zijn de deelnemers ook nog één dag in de week naar ROC TOP in Amsterdam gegaan om via het Entree onderwijsprogramma Assistent Bouwen, Wonen en Onderhoud in aanmerking te komen voor een MBO diploma op niveau 1.

Na het succesvol afronden van het praktijkexamen op de locatie IJmuiden gaan de studenten de komende weken de laatste examens afronden op het ROC. Binnenkort hopen we dat alle deelnemers hun diploma in ontvangst kunnen nemen.

Via dit werktraject worden Ali, Raymond, Orfeu, Jean, Ousmane en Fikadu in de gelegenheid gesteld om (opnieuw) een baan te vinden in de bouwwereld. Maar met het diploma Entree Assistent Bouwen, Wonen en Onderhoud is er ook nog een mogelijkheid om door te stromen naar een niveau 2 opleiding  binnen het MBO. Door hun inzettingsvermogen om van dit werktraject een succes te maken en door de persoonlijke aandacht & begeleiding van GEJA en ROC TOP, zijn zij tot dit eindresultaat gekomen.


Foto’s en tekst: Niek Overmars, docent ROC