Onze werknemer Sunil Biere startte vorig jaar in de proeftuin* van de Rotterdamsebaan.
Na een maand is hij doorgestroomd naar werk en ging hij aan de slag als medewerker bouwplaats.
Inmiddels heeft hij een vaste baan elders gevonden en neemt hij afscheid van de Rotterdamsebaan én GEJA.
Voor werkbegeleider Gerard een reden om voor zijn vertrek nog even met hem in gesprek te gaan.


JE BENT GESTART IN DE PROEFTUIN
Wat deed je daar?
We deden daar diverse kleine praktische projecten, en leerden hoe we om moesten gaan met machines en gereedschap. Ik volgde tevens de cursus sociale omgang en heb ook de VCA cursus gedaan. Deze beide cursussen waren nodig om het werk in de proeftuin goed te kunnen doen.

Wat zijn je bevindingen?
Het was erg leerzaam en we hadden een leuke groep. Ik heb geleerd om met anderen samen te werken en hoe je het beste met elkaar kunt communiceren op de bouwplaats.

Had je na de proeftuin direct een baan?
Ja, nadat ik mijn VCA gehaald heb, kon ik meteen als medewerker op de bouwplaats gaan werken. Ik was erg blij dat ik meteen aan de slag kon en een betaalde baan kreeg.

Hoe ging dat in z’n werk?
Ik werd ingezet bij de timmerploeg van de Rotterdamsebaan. Daar heb ik mijn kennis en vaardigheden, die ik nodig heb op de bouw, verder uitgebouwd.

Mocht je kiezen of werd je bijv. gevraagd door een uitvoerder?
Ik werd tijdens het werken in de proeftuin al regelmatig gevraagd door een uitvoerder om te komen helpen en daar ben ik uiteindelijk ook in dienst gekomen.


JE BENT MEDEWERKER BOUWPLAATS GEWORDEN
Wat zijn je taken?
Als Medewerker op de bouwplaats assisteer ik bij diverse bouwwerkzaamheden. Daarnaast help ik bij het opruimen en schoonhouden van de bouwplaats, lees ik tekeningen en timmer ik zelfstandig.

Heb je een diploma nodig dit werk te doen?
Om dit werk te mogen doen, heb je verplicht een VCA-diploma nodig. Je hoeft niet perse een bouwopleiding te hebben gedaan, maar het is wel mogelijk om verdere cursussen of trainingen te volgen.

Wat is het belangrijkste dat je geleerd hebt in dit werk?
De kracht van het beton op de bekisting, dat is écht enorm! Om een goede, stevige constructie te maken, is het heel belangrijk dat het beton sterk, krachtig en goed gewapend is.

Wat vond je het allerleukste van deze baan?
Het storten van het beton vind ik het allerleukste. En als alles klaar is, kun je naar een prachtig eindresultaat kijken. Daar word ik blij van!


JE HEBT GEWERKT BIJ DE ROTTERDAMSEBAAN
Hoe is het om aan zo’n groot project mee te mogen werken en hoe lang heb je hier gewerkt?
Dat is écht heel gaaf! Het is heel mooi om te zien hoe e.e.a. in z’n werk gaat op zo’n groot bouwproject en hoe het eindresultaat in zicht komt. In totaal heb ik één jaar en 3 maanden gewerkt op de Rotterdamsebaan.

Hoe vond je het om bij GEJA te werken?
De omgang is prettig en bij GEJA is alles goed geregeld. Dat vond ik heel fijn. Ook had ik een heel goed contact met mijn projectcoördinator (Jan) en met Gerard, de werkbegeleider. Ik kon altijd met al mijn vragen bij hen terecht.

Het werk bij de Rotterdamsebaan loopt af. Wat ga je straks doen en hoe ben je aan je nieuwe baan gekomen?
Ik kan voorlopig aan de slag als timmerman bij Aalbers. Het Bouwbedrijf Van Hattum & Blankevoort heeft deze tussenoplossing voor mij geregeld. Daarnaast ben ik bezig om mijn rijbewijs te halen en zodra ik die heb, stroom ik door naar een baan bij hen. Ik ben heel blij dat ze dit voor mij gedaan hebben en ik verzekerd ben van een contract.


HEB JE NOG TIPS?
Neem zelf initiatief, toon je inzet en wees gemotiveerd. Het heeft mij geholpen aan een leuke baan!

 

*  Proeftuin is een leer/werktraject van 1 maand.

 

Foto