Vanwege het succes van de eerste Werkontwikkeltrajecten in Den Haag en IJmuiden zijn er begin januari twee nieuwe klassen van start gegaan. 9 april zijn er opnieuw 2 groepen gestart. Het betreft andermaal mensen met allerlei verschillende nationaliteiten. Zo zijn onder andere Eritrea, Irak, Marokko, Sint-Maarten en Nederland vertegenwoordigd. Wat brengt deze mensen bij elkaar? Hun gezamelijke interesse in een carriere in de bouw.
Samen met Combinatie Rotterdamsebaan en OpenIJ wordt de komende tijd geinvesteerd in deze werkzoekenden. Door een combinatie van theorie (o.a. VCA, Bouwkunde) en praktijk (diverse timmervaardigheden) wordt men opgeleid en klaargestoomd voor een duurzame carriere in de bouw en infra. Bovendien is er vanuit de Werkontwikkeltrajecten een BBL-opleiding Bouwen en Wonen gestart met 13 leerlingen. Zo wordt alle kennis en ervaring ook omgezet in een MBO-diploma niveau 1/2.
GEJA begeleidt de kandidaten en neemt hen in dienst zodat men, naast de opleiding, ook relevante werkervaring kan opdoen op deze twee mooie projecten.