Ondernemen met:

Social return

– Geef ruimte aan talent
– Voldoen aan de SROI eisen
– Inclusiviteit en diversiteit

Het belang van social return

Gemeenten zijn volop bezig om het aantal werkzoekenden terug te dringen. Een belangrijke regeling om deze groep weer aan het werk te krijgen is de zogenaamde Social Return regeling.

Bij grote bouwprojecten komt er een aanbesteding met Social Return-verplichting. Het bouwbedrijf dat het werk na gunning mag uitvoeren krijgt dan ook de opdracht om een deel van het werk uit te voeren met werkzoekende met een arbeidsachterstand.

Kandidaten stromen in via instanties waar werkzoekenden geregistreerd staan. door de persoonlijke aandacht en begeleiding worden ze klaargestoomd voor de reguliere arbeidsmarkt. Zo voldoet het bouwbedrijf aan zijn Social Return verplichting en grijpt tegelijkertijd de kans om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt krijgen zo de gelegenheid om (opnieuw) een baan te vinden!

Voordelen van SROI

U voldoet aan de Social Return-verplichting door mensen van GEJA in te huren. Door de begeleiding vanuit GEJA waarborgen wij kwaliteit. U kunt zonder zorgen maatschappelijk verantwoord ondernemen!

Ervaring

Al sinds 1999 werken wij met menen met een arbeidsachterstand – de doelgroep voor Social Return. GEJA heeft aan vele bedrijven tot volle tevredenheid personeel gelevered en mensen begeleid richting regulier werk. Wij zijn een belangrijke schakel tussen Sociale Diensten, het UWV, de werkzoekenden en bedrijven die maatschappelijk verantwoord willen of moeten ondernemen.

Werkwijze

GEJA verzorgt zelf de instroom van geschikte kandidaten voor uw onderneming. Wij selecteren mensen die passen bij uw vacature. Door persoonlijke begeleiding en aandacht zorgen wij voor een hoge slagingskans. GEJA zorgt dat uw inzet voor Social Return wordt gerapporteerd aan uw opdrachtgever. Zo komt u uw verplichtingen na en help je een mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk.

Onze werkwijze

  1.      U zit in de aanbestedingsfase van een opdacht met Social Return. Hier schuift GEJA bij u aan.
  2.      U heeft de aanbesteding gewonnen.
  3.      GEJA gaat op zoek naar geschikte kandidaten.
  4.      Kandidaten worden voorgesteld en gaan aan de slag.
  5.      GEJA neemt de kandidaten in dienst en verzorgt de begeleiding.
  6.      GEJA rapporteert periodiek de uren en bedragen die u in Social Return investeert.

Klaar om te beginnen met social return?

Onze partners