Participatiewet

Eerlijk werk voor talenten

Wat is de participatiewet?

De Participatiewet streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen aan werk te helpen bij reguliere werkgevers. Het is een uitkomst van verschillende akkoorden, waaronder het Alliantieakkoord tussen de PvdA en de VVD, het Sociaal Akkoord 2013 en het Begrotingsakkoord 2014.  Via Social Return, ook wel SROI genoemd, wordt er meer werkgelegenheid gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt welke vallen onder de participatiewet. Jij kan hier als bedrijf je voordelen mee doen.

Social Return verplichting

Steeds vaker bevatten aanbestedingen van Gemeenten en de Rijksoverheid een social return verplichting (SROI). Dit betekent dat als de overheid iets bij jou inkoopt, ze verwachten dat je iets teruggeeft aan de maatschappij door mensen zonder baan aan werk te helpen. Hoewel de arbeidsmarkt overspannen is, blijven veel mensen werkloos. GEJA helpt bedrijven om deze kloof te overbruggen en de SROI verplichting om te zetten in kansen. Wij vinden de talenten van mensen en helpen hen weer in hun kracht te komen, terwijl we uw vacatures invullen en sociale impact creëren.

Social Return Werknemer

Al sinds 1999 werken wij met menen met een arbeidsachterstand – de doelgroep voor Social Return. GEJA heeft aan vele bedrijven tot volle tevredenheid personeel gelevered en mensen begeleid richting regulier werk. Wij zijn een belangrijke schakel tussen Sociale Diensten, het UWV, de werkzoekenden en bedrijven die maatschappelijk verantwoord willen of moeten ondernemen.

duurzaam ondernemen met geja

GEJA verzorgt zelf de instroom van geschikte kandidaten voor je onderneming. Wij selecteren mensen die passen bij je vacature. Door persoonlijke begeleiding en aandacht zorgen wij voor een hoge slagingskans. GEJA zorgt dat je inzet voor Social Return wordt gerapporteerd aan je opdrachtgever. Zo kom je jouw SROI-verplichtingen na en help je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk.

social return en de participatiewet

Waarom is Social return een goed idee? Allereerst omdat je niet alleen mensen helpt, maar ook een concrete bijdrage levert aan de maatschappij. Diversiteit binnen een organisatie kan leiden tot meer creativiteit en effectievere oplossingen voor diverse uitdagingen, doordat verschillende invalshoeken worden belicht. Ten derde stellen steeds meer overheids- en grote bedrijfsinkopers sociale return-eisen aan hun opdrachtnemers, waardoor de noodzaak hiervan steeds groter wordt. Naast financiële winst behalen bedrijven dankzij deze aanpak ook sociale winst; Social Return On Investment. Opdrachtgevers creëren Social Return door sociale voorwaarden op te nemen in hun inkoop- en aanbestedingstrajecten. Een win-win situatie voor zowel bedrijf als werknemer.

Met social return ondersteun jij de arbeidsmarkt en geef je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans. Neem eens contact met ons op, we helpen je graag.

Nieuws

Lees hier meer over het invullen van Social return

Lees hier meer over het invullen van Social return

We leven in een tijdperk waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker wordt. In 2010 is een incentive in het leven geroepen om bij grotere aanbestedingen Social Return verplichtingen in het contract op te nemen. Dit was toen een noodzakelijk...

Lees meer
Alles wat je moet weten over SROI

Alles wat je moet weten over SROI

Wil je meer weten over SROI verplichting of social return (on invest) en alles wat daarbij komt kijken? Op deze pagina vind je alles over social return. Heb je vragen of mogelijkheden? GEJA staat voor je klaar. Wat is de betekenis van SROI verplichting? Meer weten...

Lees meer

Klaar om te beginnen met social return?

Onze partners