Op de werkvloer

Hoe maak je een CV en motivatiebrief?

26/04/2024

Ben je een tijdje uit de arbeidsmarkt geweest? Heb je geen opleiding, weinig ervaring, of heb je lang in de bijstand gezeten? Geen zorgen, je staat er niet alleen voor. Bij GEJA streven wij naar een eerlijke kans op de arbeidsmarkt voor iedereen. Daarom willen we je graag helpen met het maken van een CV, zodat je met vertrouwen kunt solliciteren.

Hoe maak je een CV?

Een CV maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Open Microsoft Word of een ander programma waar je iets in op kan schrijven en opslaan en begin met het invullen van je gegevens.

 1. Persoonlijke gegevens:
  Begin met het vermelden van je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

 1. Introductie / samenvatting:
  Schrijf een korte introductie of samenvatting waarin je vertelt wie je bent en wat voor soort werk je zoekt. Dit kan uitgebreid, maar kan ook korter. Doe wat bij je past en doe vooral wat jij graag wil.

  Bijvoorbeeld:
  “Ik ben handig en zoek iets in de bouw”
  “Ik hou van bezig en buiten zijn. Ook ben ik lichamelijk sterk en denk ik dat stratemaker goed bij me past”
  “Ik kan goed met computers en mensen omgaan”
  “Ik ben zorgzaam en zou graag in de zorg werken”

 1. Opleidingen (als je die hebt):
  Vermeld alle opleidingen die je hebt gevolgd, inclusief cursussen en trainingen. Ook als je dit niet hebt is dit geen probleem, bij GEJA staan we voor je klaar. Wij helpen je graag op weg met bijvoorbeeld werk- en leertrajecten.

 2. Werkervaring (als je die hebt):
  Ook al heb je misschien niet veel werkervaring, probeer toch alle relevante ervaringen te vermelden, zoals vrijwilligerswerk of stages.

 3. Vaardigheden:
  Denk na over welke vaardigheden je hebt en vermeld deze in je CV. Dit kunnen zowel hard skills (zoals computervaardigheden) als soft skills (zoals communicatieve vaardigheden) zijn.

Fluitje van een cent toch? Nu nog even opslaan en je kan je CV versturen.

Schiet je nog iets te binnen? Neem het mee in je CV. Weet je nou niet goed wat je wil of waar je goed in bent? Geen probleem, onze jobcoach helpt je graag om je talenten te ontdekken.

Waarom solliciteren bij Geja?

Bij GEJA geloven we in het bieden van kansen aan iedereen, ongeacht je achtergrond. We bieden ondersteuning en begeleiding om jou te helpen je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Of je nu lang niet hebt gewerkt, geen ervaring hebt, of een moeilijke tijd hebt gehad, bij GEJA ben je welkom. Wij staan voor je klaar om je te helpen een nieuwe start te maken.

Solliciteer bij Geja!

Ben je klaar om de eerste stap te zetten naar een nieuwe baan? Bekijk onze vacatures en solliciteer dan bij GEJA. Wij staan voor je klaar, neem gewoon eens contact op. We komen graag met je in contact.

Wees niet bang, ook jij hebt een kans. GEJA heeft landelijk diverse vacatures openstaan zoals bouwhulp, magazijnmedewerker, verkeersregelaar, administratief medewerker en schoonmaker. Interesse? Mail dan naar contact@gejagroep.nl.  

Nieuws

Ontdek je talent met onze Talent Motivatie analyse (TMA)

Ontdek je talent met onze Talent Motivatie analyse (TMA)

Wist je dat er in de regio Rotterdam Rijnmond momenteel 200.000 vacatures openstaan, terwijl er ongeveer 32.000 werkzoekenden zijn? Vergelijkbaar heeft Den Haag ongeveer 21.000 werkzoekenden. En dit is zo ontzettend jammer want mensen hebben zoveel meer talent dan je...

Lees meer
Op weg naar een nieuwe toekomst met GEJA

Op weg naar een nieuwe toekomst met GEJA

Ben je op zoek naar een baan maar heb je geen ervaring, opleiding of ben je misschien wat ouder? Wat het ook is, geen zorgen. GEJA is er om je te helpen aan een succesvolle toekomst. Bij GEJA geloven we dat iedereen een kans verdient op een stabiele carrière en een...

Lees meer
Werken op de bouw met GEJA

Werken op de bouw met GEJA

Ben ik geschikt om te werken op de bouw? Veel mensen vragen zich af of ze geschikt zijn om te werken op de bouw. Bij GEJA geloven we dat iedereen het kan! Of je nu al ervaring hebt in de bouw of niet, wij bieden kansen voor iedereen die graag wil werken en bijdragen...

Lees meer