Op de werkvloer

Van schoolverlater tot vakman – dankzij GEJA

9/09/2021

Het is vrijdagmiddag 16:00 uur en zijn collega’s van Dura Vermeer zijn hun spullen aan het inpakken. Er is weer een week hard gewerkt aan een woontoren op het terrein van de Floriade in Almere. Ook voor Tom zit de werkweek erop. Sterker nog: zijn dienstverband bij GEJA zit erop. Na een succesvol jaar hard werken treedt hij officieel in dienst bij Dura Vermeer. Een feestelijk moment!

We spoelen ruim een jaar terug in de tijd. Tom is op dat moment 31 jaar en zit werkloos thuis nadat zijn eerste ervaring in de bouw niet uitpakt zoals hij gehoopt had. In zijn zoektocht naar nieuw werk helpen de stikstof- en coronacrisis niet mee. In totaal heeft hij 8 maanden geen baan als hij via het UWV in contact komt met GEJA. “Toen ging eindelijk het balletje rollen. Via een videocall had ik een gesprek bij de Floriade waar ze een rigger zochten, iemand die lasten aanslaat bij de hijskraan. Ik had geen idee wat dat precies inhield, maar na wat uitleg van Jeffrey (de begeleider vanuit GEJA, red.) leek het me wel leuk. Jeffrey heeft toen een tweedaagse cursus voor me geregeld en daar heb ik mijn certificaat gehaald.”

Na 8 maanden zonder werk kan het een grote overgang zijn om weer werkweken van 40 uur te maken. Vanuit GEJA, waar hij in dienst komt, wordt Tom daarin begeleid, en ook zijn collega’s bij Dura Vermeer helpen hem daarbij. “Ik werd met open armen ontvangen, en ik voelde me gelijk onderdeel van het team. En als er iets was, kon ik Jeffrey bellen of appen en werd ik direct geholpen. Ik heb heel veel gehad aan die hulp en betrokkenheid.”

Voordat Tom in dienst kwam bij GEJA heeft hij zijn eigen zoektocht gehad naar werk dat bij hem past. Na de middelbare school doorliep hij verschillende opleidingen waarbij hij veel naar school moest. “Theorie is helaas niet mijn sterkste kant, en ik leer veel beter in de praktijk. Dus 5 dagen per week naar school trok ik gewoon niet.” Gelukkig voor Tom kon hij door de samenwerking tussen GEJA en Dura Vermeer ervaring opdoen in de praktijk. “Het meelopen met vaklieden is voor mij de beste school die er is,” zegt Tom daarover.

Naast een cursus tot rigger, behaalde Tom ook zijn BHV certificaat. “Ik heb een ontzettend grote ontwikkeling doorgemaakt. Toen ik hier begon had ik weinig verstand van de bouw. Ik moet nog steeds heel veel leren, maar ik ben wel echt gegroeid. Ik ben nu ook gemotiveerd om me verder door te ontwikkelen, zodat ik nog meer kan betekenen voor mijn collega’s.”

Dat Tom grote stappen gemaakt heeft, is duidelijk. Het heeft hem nooit aan de wil ontbroken, maar de omstandigheden moesten juist en stabiel zijn. Vanuit GEJA is het de missie om in mensen zoals Tom de potentie te zien en hen een kans op een baan te bieden. Daarin is motivatie en leergierigheid een belangrijke factor. Tom zegt daarover: “Ik ben iemand die op tijd komt en die van aanpakken houdt. Als ik een opdracht krijg, voer ik hem uit. Met goede inzet kom je heel ver; dat is het belangrijkst.”

Wil jij, net als Tom, weer aan het werk? Via GEJA bieden we opties op de bouwplaats, maar ook binnen gebieden als administratie, schoonmaak, logistiek en verkeer. En ervaring is lang niet altijd nodig; inzet is het belangrijkst! Vul dan het formulier in bij een van onze vacatures of neem contact op via ons reguliere contactformulier.

Op de foto: Tom onderaan de hijskraan.

Nieuws

Hoe maak je een CV en motivatiebrief?

Hoe maak je een CV en motivatiebrief?

Ben je een tijdje uit de arbeidsmarkt geweest? Heb je geen opleiding, weinig ervaring, of heb je lang in de bijstand gezeten? Geen zorgen, je staat er niet alleen voor. Bij GEJA streven wij naar een eerlijke kans op de arbeidsmarkt voor iedereen. Daarom willen we je...

Lees meer
Werken op de bouw met GEJA

Werken op de bouw met GEJA

Ben ik geschikt om te werken op de bouw? Veel mensen vragen zich af of ze geschikt zijn om te werken op de bouw. Bij GEJA geloven we dat iedereen het kan! Of je nu al ervaring hebt in de bouw of niet, wij bieden kansen voor iedereen die graag wil werken en bijdragen...

Lees meer
Lees hier meer over het invullen van Social return

Lees hier meer over het invullen van Social return

We leven in een tijdperk waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker wordt. In 2010 is een incentive in het leven geroepen om bij grotere aanbestedingen Social Return verplichtingen in het contract op te nemen. Dit was toen een noodzakelijk...

Lees meer